ترمستات دیجیتالی

ترمستات دیجیتالی


تاریخچه اختراع ترموستات ها:

می توان گفت تاریخچه ساخت اولین ترموستات ها به نزدیک  یک قرن پیش باز می گردد. در آغاز برای بهینه سازی مصرف انرژی بشر به این فکر افتاد که وسیله ایی اختراع کند که دمای یک سیستم را به حالت متعادل نگه دارد و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری به عمل آورد. ترموستات های اولیه عملکرد بسیار ساده ایی داشتند، اولین ترموستات ساخته شده روی یه دودکش نصب گردد و وقتی دمای حاصل از احتراق و دود ایجاد شده به دمایی بیش از یک مقدار معین می رسید به صورت خودکار به سیستم دستور می داد تا میزان احتراق را بکاهد.

عملکرد کلی :

بطور خلاصه می توان گفت از ترموستات برای کنترل و تنظیم دمای یک سیستم مکانیکی، برودتی، حرارتی و … و همچنین کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از بروز خطرات می توان استفاده کرد. ترموستات ها روی یک دمای معین مطابق با کارایی یک سیستم تنظیم می شوند و وظیفه ترموستات این است که اجازه ندهد دما از آن مقدار تعیین شده خارج شود و سیستم بصورت یکنواخت به عملکرد خود ادامه می دهد. در واقع ترموستات دمای محیط و سیستم خود را میسنجد و به متعادل سازی دمای سیستم و محیط می پردازد.

کاربرد در صنایع و زندگی روزمره:

ترموستات در تمام صنایعی که نیاز به تولید سرمایش و گرمایش دارند استفاده می شود و دمای انواع مایعات، جامدات و حتی گازها را تنظیم می نمایند. بنابراین در سیستم های سرمایشی مثل یخچال ها و سردخانه و سیستم های گرمایشی مثل گلخانه، انواع کوره ها، اجاق گاز ها و … و همچنین سیستم های لوازم خانگی و برقی مانند ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی و .. استفاده می گردد.

عملکرد در یخچال ها:

وظیفه ترموستات در یخچال های صنعتی و فروشگاهی تنظیم دمای سیستم با محیط اطراف و ایجاد دمایی مطابق با مواد و وسایل موجود در یخچال می باشد. در یخچال های فروشگاهی شرکت تجهیز فرایند برای هر محصول دمایی متناسب برای حفظ کیفیت آن در نظر گرفته شده است. برای مثال دمای مورد نیاز برای تازه نگه داشتن مواد پروتئینی مانند مرغ، گوشت و ماهی با دمای مورد نیاز برای لبنیات یا میوه و سبزیجات متفاوت می باشد.

علایم و رنگ های مورد استفاده در ترموستات ها:

یکسری رنگ ها و اعداد و حروف براساس استاندارد های جهانی بر روی ترموستات درج شده است. برای مثال اگر ترموستات به تجهیزات گرمایشی متصل باشد علايم با زمانی که به تجهیزات سرمایشی متصل است متفاوت می باشد. اتصال به سیستم های گرمایشی با رنگ سفید وW  نشان داده می شود. اتصال به سیستم سرمایش با رنگ زرد و حرف Y  مشخص می شود.  تمامی این رنگ ها و علامت ها برای سهولت و آسانی خوانش درج شده است.

انواع ترموستات ها:

 

از لحاظ دسته بندی به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند، در این مقاله ما سه دسته مهم آن ها را به طور خلاصه به شما معرفی میکنیم.

دیجیتال:

کارکرد این مدل بر اساس یک برد الکتریکی اصلی می باشد و شمایل کلی آن بصورت دیجیتالی می باشد. این ترموستات ها سیستم را در مقابل تغییرات دمایی محافظت می نمایند.

آنالوگ:

این مدل براساس ولوم کار میکنند و سیستم ساده تری نسبت به دیجیتالی دارند، همچنین عمر طولانی تر به دلیل کارکرد دیافراگمی آن ها سبب شده که این نوع طرافداران بیشتری داشته باشد.

هوشمند:

جدید ترین نوع ترموستات ها نوع هوشمند آن ها می باشد. سیستم این مدل ها بگونه ایی است که میتوان آن ها را فقط با داشتن اینترنت و یک گوشی کنترل نمود و حتی بتوان دمای آن ها با دمای مورد نظر تنظیم نمود.

  1. از نظر نوع کارایی: دسته زیر صفر و بالای صفر
  2. تقسیم بندی از نظر فصول: زمستانی، تابستانی و معتدل
  3. از نظر نوع سنسور مورد استفاده : بیمتالی، فانوسه‌ای، رئوستا و دیافراگرامی
  4. تقسیم بندی از نظر حرارت: گرمایشی و سرمایشی
  5. تقسیم بندی از نظر کارایی: قطعی، وصلی، تدریجی
  6. تقسیم بندی از لحاظ مکان نصب : باکسی، کانالی، جداری و مستغرق

ترموستات دیجیتال از چه بخش های تشکیل شده است؟

 از دو بخش کلی ورودی و خروجی تشکیل شده است.

ورودی:

ورودی وظیفه کنترل دما را دارد که از دو سنسور اصلی تشکیل گردیده 1.سنسور ترموکویل 2. سنسور RTD

خروجی:

وظیفه کنترل سیستم و هشدار نهایی را دارد که این کار را به وسیله خاموش یا روشن کردن سیستم انجام میدهد.

ترموستات دیجیتالی 3 خروجی اصلی دارد: خروجی رله، جامد، خطی آنالوگ

"<yoastmark

مزایای استفاده از ترموستات دیجیتالی نسبت به سایر انواع ترموستات ها:

ترموستات های دیجیتالی دارای سیستم اگوریتمی هستند در نتیجه می توان به این ترموستات ها برنامه ایی داد جهت تنظیم دمای سیستم و بررسی دمای فضای بیرون سیستم. این مدل مصرف انرژی را کنترل می کنند و باعث بهبود کیفیت سیستم گرمایشی یا سرمایشی خواهند شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *